I fokus: Herrljunga Glöggprovarlåda

Specialgjorda presentförpackningar hör julen till och glögghyllorna är förstås inget undantag. Men är Herrljunga Glöggprovarlåda en bra gå-bort-present? Glöggtest tar tempen och ger er svaret.

1911 Herrljunga Adventslåda, ca pris 80-90 kr

Besöken hos släkt och vänner duggar tätt kring jul. Vi träffas och spelar brädspel, har glöggkvällar, tar en julfika och så vidare. Visst är det trevligt att bli bortbjuden, men vad ska man ha med sig? En Aladdinask känns uttjatat och en julblomma hade jag ju med förra året. En lott kanske? Men tänk om de vinner, vill jag det…? Nej, i år tänker jag ta med en 1911 Herrljunga Glöggprovarlåda – om den håller måttet vill säga?!

Produkten benämns ”Adventsglögg 2012” på Herrljungas hemsida, men denna text finns inte med på presentasken. Flaskorna innehåller 25 cl, alkoholhalt 2,2 %.

4 x Herrljunga

Lättvinsglögg Apelsin & Choklad: Betyg 3/5

Gillar du romerska bågar och dessutom dragit nitlotten att vara kvällens chaufför, då är det här glöggen för dig. Först kommer chokladsmaken följt av en något mer apelsinbetonad eftersmak. Helt ok!

Lättvinsglögg Päron & Cognac: Betyg 2,5/5

Mild, frisk och lättdrucken, men var är alla glöggkryddor? Möjligen finns en ton av ingefära där någonstans. Inte så spännande, varm pärondryck blir mitt bestående intryck.

Lättvinsglögg Körsbär & Likör: Betyg 2/5

Smaken av körsbär går inte att ta miste på, men glögg mixat med körsbär passar tyvärr inte mina smaklökar. Kryddad körsbärssaft – det här var ingen favorit.

Lättvinsglögg Rom & Choklad: Betyg 3,5/5

Lillebror till Herrljungas starkvinsglögg med samma smak (läs mer om den här). På samma sätt som starkvinsglöggen är den kraftigt smaksatt, den kraftigaste av de fyra i lådan. Söt med framträdande smak av choklad. Det här är min favorit av de fyra.

Hela lådan – totalbetyg 3/5

Frågan var om Herrljunga Glöggprovarlåda (Adventsglögg 2012) håller måttet som en bra gå-bort-present. Testet är avklarat och jag tycker faktiskt att den gör det, även om Päron & Cognac samt Körsbär & Likör får låga betyg. Rom & Choklad samt Apelsin & Choklad känns är helt okej, även om min personliga åsikt är att de inte går att jämföra med en vinglögg eller starkvinsglögg. Smaksatt lättglögg blir ofta väldigt söta och Herrljungas sorter är inget undantag.

Ett stort plus för designen på förpackningen, den ger en premiumkänsla och lyfter hela produkten. Det är en viktig ingrediens i en lyckad gå-bort-present. Snyggt jobbat Herrljunga!

Fyra sorter med smaksatt Herrljunga,
har nu analyserats av min tunga,
luktat och smakat på glögg ”utan” sprit,
Rom & Choklad blev till slut min favorit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *