Glöggtest 2014

Glöggtest utser årets glögg 2014

Glöggtest.se – Vi testar ALL glögg!

Sveriges största glöggtest 2014 – Hela Systembolagets sortiment

Glöggredaktionen kan återigen konstatera att gloggtest.se är störst på glöggrecensioner. Hela 47 glöggsorter deltar i årets stortester, varav 28 stycken från bolagets olika listor. Bland vinnarna i år hittar vi flera nya förstagångssegrare och en återfallsförbrytare. Årets mest tydliga vinnare, och en klar kandidat till Årets Glögg alla kategorier är Ripa Zinfandel.
Nedan redovisas 2014 års stortester. Utöver dessa stortester finns en mängd fokustester för de som vill läsa mer om en speciell produkt.

Trender för i år är ekologiska glögg som ökar på bred front, samt en återgång mot traditionellt kryddad glögg. Visst, det finns fantasifulla kreationer även i år, men inte lika vidlyftiga som tidigare år. Svensken är ju som bekant en smula traditionell kring jul… Om vi ska nämna någon ytterligare trend är det nog äppelglögg, där vi återfinner en del nykomlingar och några gamla godingar.

Glöggtesterna utförs som blindtester med en utökad testpanel på totalt 10 personer. Den utökade panelen består av både kvinnor och män i olika åldrar, allt för att säkerställa testets objektivitet samt representera en större målgrupp. Glöggtest.se har valt att dela upp Systembolagets glögg i tre olika kategorier, vinglögg, starkvinsglögg och smaksatt glögg. Det är svårt att testa och jämföra starkvinsglögger med vinglögger. Vinglögg kan lätt framstå som tam i jämförelse med starkvinsglögg av en testperson, medan en annan kan tycka att starkvinsglöggen bara smakar sprit. Samma sak gäller smaksatta glöggar som ogärna ska jämföras med klassiskt kryddad glögg. Utöver Systembolagets glögg testar vi även ett urval av lättvinsglögg och alkoholfri glögg.