Glöggrecept

Glögg på svagdricka

Glöggkryddor

Att hitta den perfekta glöggen på bolaget är en sak, men att brygga sin egen är väl kanske ändå snäppet vassare. Faktum är att vi tre bakom glöggtest.se först samlades kring en intern glöggbryggartävling som sedan spårade ur och blev en glöggprovarsajt. Det är fortfarande oklart vem av oss som vann den där tävlingen, även om Fredrik ihärdigt hävdar att hans egen kaffeglögg var ett par pinnhål bättre än Blossas årgångsglögg Arabica från 2011. Receptet som användes vid det tillfället var ett gammalt beprövat glöggrecept som Daniel använt i generationer, baserat på svagdricka.

Andra glöggrecept som är vanliga är att krydda ett lämpligt vin, antingen som på Gustav Vasas tid för att dölja att det var murket, eller ännu bättre för att förhöja den befintliga rödvinskaraktären. En tredje variant är att göra sin egen äppelglögg, vilken dessutom är enkel att göra som alkoholfri glögg.

Släktens hemliga glöggrecept…

När en kollega till oss fick nys om vår glöggbryggartävling började han skryta om sitt hemliga familjerecept som hans mormor ärvt av sina förfäder och som nu förärats honom. Receptet framstod som äldre än människan självt och mer hemligt än frimurarna. När redaktionen på glöggtest pressade honom kröp det fram att receptet bestod av rödtjut, vodka och Vesslans glöggextrakt. Läs det fullständiga testet senare i höst…

Våra glöggrecept

Vi på glöggtest ser det som vår uppgift att guida den glöggintresserade genom alla tänkbara glöggdilemman, och därmed även att hitta bra recept på egen glögg. Recepten är testade av oss och ofta med förslag på tweaks för att få till den där speciella känslan av att bjuda på något som ingen annan smakat. Vad kan dessutom vara en bättre present än en egenhändigt tillverkad glögg till adventsfikat?

Läs och hitta din egen favorit!