I fokus: Järvsö Brännvinsglögg

Glögg på norrländska. Brännvin och blåbär, inget knussel. Glöggtest prövar att sticka hål på fördomarna. Är glöggen från Järvsö för finfrämmande eller folkparken?

Järvsö Brännvinsglögg

Producent: Tevsjö Destilleri Järvsö AB
Leverantör: Tevsjö Destilleri Järvsö AB
Alkoholhalt: 14 %
Pris: 144 kr
Förpackning: 500 ml (flaska)
Nr: 76486

I samarbete med Tura Gård har Tevsjö Destilleri i Järvsö knåpat ihop en glögg, där råvarorna kommer från gården och brännvinet från destilleriet. Vi har hört om hantverksöl länge nu, men nu tycker jag mig ana en hantverksglögg! Även flaskan är ett lite konstverk, mycket vacker. Som en blandning av Lutendrank och Blossa 13. Nu ska det bli spännande att öppna flaskan!

Doft & smak

Premiumkänslan förstärks med korken, som flyger av med ett plopp. Brännvinsglöggen har en säregen doft, som jag inte kan sätta fingret på vad det är. Jag låter frugan sniffa och inte ens hennes näsa, som kan göra en narkotikahund avundsjuk, lyckas identifiera vad som gör Järvsö Brännvinsglögg speciell. Kanel, lite ingefära, blåbär, avgör själva om ni får möjlighet.

Smaken är fyllig och söt, med vad jag tror är kanel som smaksättare. Kanske anar man rabarbern som utlovas på etiketten. Gott är det i alla fall. Faktum är att smakupplevelsen inte liknar någon annan glögg jag känner till, men klassar ändå in som en klassisk glöggkaraktär. Jag gillar detta skarpt. Flaskan är modern, precis som glöggen. Ställer man fram den här buteljen på glöggkalaset är jag övertygad om att det blir en succé.

Sammanfattningsvis

+ Härlig doft och smak
+ Wow-faktor

– Aningen dyr

Betyg 4/5

Sagolik – den här får inte ens tomten smaka
Delikat – fler gäster än två, då får den stå kvar i skåpet
Välsmakande – den här blir perfekt att bjuda på när släkten kommer
Ingen favorit – den får svärfar
Motbjudande – tyvärr den här häller jag ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *