Årgångsduellen

Glöggtest har grävt fram en plomberad Blossa 12 och ställer den nu i duell mot Blossa 13. Dalarna eller Japan? Borta bra hemma bäst, eller?

Blossa 13 mot Blossa 12

Bara en kan vinna

När Blossa 12 Yuzu Ingefära lanserades var den en av de bättre årgångsglöggarna på flera år. Den var fräsch och modern och kändes rätt i tiden. Har du tur hittar du några övervintrade Blossa 12 hos ditt lokala Systembolag! Mina gissningar var att även Blossa 13 skulle hämta inspiration från fjärran land, men istället blev det något så svenskt som Dalarna. Kul och spännande, speciellt när Blossa hemlighåller årets smak fram till 13 dec. Kan det bli som så att 13 dec inte enbart innebär lucia utan även datumet då Blossa i fortsättningen offentliggör sin smaksättning på årgångsglöggen…?

Många av er har säkert redan hunnit smaka Blossa 13 och spekulerar nu förtvivlat i vilken smaksättning det kan vara. Denna duell ger förmodligen inte några glasklara ledtrådar till årets smaksättning, men däremot kommer den ge svar på om vi ska hissa svensk eller japansk flagg efter testet.

Glöggderbyt är klart för att sparkas igång, duellen sker i en rafflande kamp. Domaren har precis skjutit korkarna, nu kör vi!

Doft kall

Blossa 12 luktar härligt friskt av citrus, möjligen grapefrukt. Blossa 13 drar mer åt hallon eller möjligen lingon. Ingen solklar segrare i detta moment, men med knapp marginal tar Blossa 13 ledningen.

Blossa 13 – Blossa 12                 1-0

Smak kall

Blossa 12 smakar som helande medicin med tydlig smak av ingefära vilket känns passande nu mitt i förkylningssäsongen. Blossa 13 upplevs som mera bärig och lite tyngre. Blossa 12 snuvar åt sig en kvittering.

Blossa 13 – Blossa 12                 1-1

Efter en jämn och kylig första halvlek höjer vi nu temperaturen för att se om vi kan nå ett avgörande.

Doft varm

När Blossa 12 värms tappar doften sin friskhet, ingefäran tar över något. Blossa 13 känns bärig, lukten av Blossa 12 känns mer glöggig, även om det mest är ingefäran som träder fram, och går med detta upp i ledningen.

Blossa 13 – Blossa 12                 1-2

Smak varm

Varken Blossa 12 eller 13 blir någon riktig succé som varm dryck. Blossa 12 får en ännu tydligare smak av ingefära medan Blossa 13 tappar sin bärighet något. Blossa 13 har mer bett i smaken. Segrande ur rond 4 går Blossa 13 efter en stunds övervägande.

Blossa 13 – Blossa 12                 2-2

Det står 2-2 efter fulltid och en flaskduell avgöra segrare.

Utseende flaska – ge bort faktor

Det är insidan som räknas, men i den här duellen får utsidan fälla ett avgörande. Blossa 13 med sitt härligt svenska folkliga utseende är svårt att inte tycka om. Blossa 12 ger ett stelt men stilrent uttryck och är även den mycket vacker. Blossa 13 vinnar med sin fanstastikt ursvenska design och går som segrare ur striden.

Blossa 13 – Blossa 12                 3-2

Segrare Blossa 13!

The winner takes it all

Det blev en stenhård fajt och med knapp marginal tog Blossa 13 hem duellen. Grattis Blossa 13! Det var ingen förkrossande seger, men vi hissar svensk flagg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *