I fokus: Vintra Vit Vinglögg

Vintra Vit Vinglögg är en nykomling för i år, och här redovisas första testet. Hur står den sig mot traditinonell rödvinsglögg?

Vintra Vit Vinglögg

Producent: Vintra i Sverige
Leverantör: Interbrands Sweden AB
Alkoholhalt: 10 %
Pris: 59 kr
Förpackning: 750 ml (flaska)
Nr: 96041

Vintra Vit Vinglögg

Vintra har funnits på marknaden under några år, men som rödvinsvariant. I år lanseras Vintra Vit Vinglögg med uppfräschad flaska. Som bas har ett chardonnayvin valts, och ryktet säger att man inte sparat på kvaliteten. Kanske därav undertexten gjord med kärlek & chardonnay. Nå, låt se vad det betyder i verkligheten!

Doft & smak

Vintra Vit Vinglögg

Doften är lite friskare än en traditionell rödvinsglögg, men nejlikan går inte att ta miste på. Doften är faktiskt riktigt härlig och stor. Smaken är frisk av röda äpplen, kryddig av nejlika och ingefära. Klart godkänd. Känns inte heller mjäkig som en del vinglögg kan göra. Med stigande entusiasm värmer jag på en kopp till. Doften är märkligt nog inte lika kraftig nu, och smaken är även den lite annorlunda. Kryddorna kommer fram och Vintra har ett härligt bett. Russin istället för äpplen. Den är inte heller för söt, utan tål ett eller flera omtag utan att tänderna trillar ur.

Sammantaget

Det här är en riktigt bra glögg enligt mig. Funkar att dricka kall som den är eller rykande het med de klassiska glöggarnityren i. Ett ypperligt läge att känna hur olika en glögg kan kännas beroende på temperatur. I jämförelse med förra årets Herrgårdsglögg Vit så tycker jag att denna är bättre. Herrgårdsglöggen var friskare, Vintran är med kryddig. Jag gillar den senare bättre! Betyget blir högt, 4,5. Det som saknas till en femma är kanske några procent till, för en ännu fylligare smak.

Betyg 4+/5

Sagolik – den här får inte ens tomten smaka
Delikat – fler gäster än två, då får den stå kvar i skåpet
Välsmakande – den här blir perfekt att bjuda på vinterpicknicken
Ingen favorit – den får svärfar
Motbjudande – tyvärr den här häller jag ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *