I fokus: Mando Diao Infruset

Mando Diao, framgångsrika artister med ett kritikerrosat album i ryggen, har slagit sig in i glöggbranschen. Billig merchandise eller ärligt försök?

Mando Diao Infruset Starkvinsglögg

Mando Diao Infruset


Producent: Saturnus
Leverantör: Saturnus AB
Alkoholhalt: 15 %
Pris: 70 kr
Förpackning: 500 ml (flaska)
Nr: 76262

Jag såg Mando Diao i Skövde 2002 på Kalas-turnén. Rättare sagt, jag såg Hellacopters, Kent, Thåström och gick förbi en liten scen med ett nytt svenskt band. Föga anade jag att det var framtida glöggfabrikörer jag stannade till och lyssnade till på vägen till Vapen & Ammunition. Inför släppet av nya kritikerrosade skivan Infruset, med tolkningar av Gustaf Frödings dikter, frågade Mando Diao sina fans om vilken merchandise de helt ville se. Valet föll på glögg. Nu håller jag resultatet i min hand.

Kall doftar glöggen saftglögg och kanel, kanske lite kardemumma. När glöggen värms kommer smaken av vin och ingefära in. Smaken är kärvare och mindre söt. Lång smak som passar bra värmd eller rykande. Kryddningen är inte överdriven.

Infruset är ingen insmickrande glögg, utan snarare en vuxnare glögg med mycket inslag av vin, ingefära och kryddnejlika. Här kan man vara frikostig med tillbehören. Russin och mandel passar bra. Jag pendlar mellan 3 och 3,5+. Det får bli en stark trea. Glöggen ligger på beställningssortimentet och kommer gå åt av Mando Diaos fans. Jag hoppas bara att de öppnar flaskan och njuter, snarare än sparar den som en samlarartikel.

Sammantaget

+ Mindre söt
+ Vuxen
± Design samma som skivan
– Saftig doft

Betyg

Sagolik – den här får inte ens tomten smaka
Delikat – fler gäster än två, då får den stå kvar i skåpet
Välsmakande – den här blir perfekt att bjuda på när släkten kommer
Ingen favorit – den får svärfar
Motbjudande – tyvärr den här häller jag ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *