I fokus: Snälleröds Starkvinsglögg

God glögg, snygg etikett och ekologiska råvaror. Vad gör den på beställningslistan? In med Snälleröds i ordinarie sortiment!

Snälleröds Starkvinsglögg

Snälleröds Starkvinsglögg
Snälleröds Starkvinsglögg

Producent: Snälleröds Ångbränneri
Leverantör: Berntson Brands AB
Alkoholhalt: 15 %
Pris: 84 kr
Förpackning: 750 ml (flaska)
Nr: 76206

Många konsumenter, inklusive undertecknad, handlar ofta vin och glögg utifrån hur etkietten ser ut. I så fall borde Snälleröds starkvinsglögg vara en given vinnare. Tyvärr snuvas vi på den möjligheten eftersom Snälleröds enbart finns i beställningsortimentet. Hur smakar den då?

Doft & smak

Doften är bärig, lite syrlig. Smaken är kärv och moderat sötma. Bett i kryddan med inslag av ingefära och kardemumma. Trots det känns Snälleröds starkvinsglögg ganska frisk. Kryddningen får ända kallas traditionell, men lite mer syra än genomsnittet. Jag gillar den. Betyget pendlar mellan en trea och en fyra, men landar till slut på en svag fyra.

Ett frågetecken kring flaskan är varför ett annat artikelnummer är tryckt på etiketten. Är det en övervintrad flaska från tidigare år jag har i handen? I så fall visar det på att glögg visst går att lagra…

Sammantaget

+ Snygg etikett
+ Ekologiska råvaror
– Pris
– Leveranstid

Betyg

Sagolik – den här får inte ens tomten smaka
Delikat – fler gäster än två, då får den stå kvar i skåpet
Välsmakande – den här blir perfekt att bjuda på när släkten kommer
Ingen favorit – den får svärfar
Motbjudande – tyvärr den här häller jag ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *