I fokus: Saturnus Choklad

Saturnus Choklad, mörka kakaobönor marinerade i Cabernet Sauvignon. Låter det spännande? Det är det.

Saturnus Starkvinsglögg med Choklad

Saturnus starkvinsglögg med choklad
Chokladglögg med choklad

Producent: Saturnus
Leverantör: Saturnus
Alkoholhalt: 15 %
Pris: 79 kr
Förpackning: 500 ml (flaska)
Nr: 76203

Precis som med Saturnus Whiskey är doften det första som slår en. I detta fall är den en djup doft av mörk choklad och rött vin. Färgen är lika mörk, men pass på, skaka flaskan innan du slår upp en kopp. Det verkar som om kakaobönorna, och därmed del av den speciella smaken, sjunker till botten om den lämnas orörd.

Doft & smak

Denna flaska ska dock inte stå några längre stunder mellan varven. Glöggen har smak av mörk, kraftig choklad med en aning pepprig eftersmak. Saturnus Choklad är inte speciellt söt, utan har en svag beska. De traditionella glöggkryddorna tas inte ut av chokladsmaken, utan de bidrar positivt till varandra.

Saturnus Choklad är en glögg som klarar sig själv utan garnityr. Bör skakas om innan den serveras varm, inte het. Smaken verkar tilltala många då den topptestades i stortestet, och även undertecknad gillar denna. Tyvärr verkar den vara på väg att sälja slut, så skynda på och beställ om du vill få dig denna kanonglögg till livs. Betyget blir en stark fyra.

Sammantaget

+ Fantastik doft
+ Lagom söt
+ Smaksättning som bidrar till glöggsmaken
– Slutsåld

Betyg

Sagolik – den här får inte ens tomten smaka
Delikat – fler gäster än två, då får den stå kvar i skåpet
Välsmakande – den här blir perfekt att bjuda på när släkten kommer
Ingen favorit – den får svärfar
Motbjudande – tyvärr den här häller jag ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *