I fokus: Herrgårdsglögg Vit

Vit glögg och räkor? Njae, det är nog i galnaste laget. Men är du galen nog att bryta gamla traditionella vanor och prova en vit glögg? Då bör du titta närmare på Herrgårsglögg Vit.

Herrgårdsglögg Vit

Producent: Arcus
Leverantör: Arcus Sweden AB
Alkoholhalt: 12,5 %
Pris: 59 kr
Förpackning: 750 ml (flaska)
Nr: 96000

Tillhör du dem som av tradition väljer den klassiskt kryddade röda glöggen och då gärna Blossa Vinglögg? Det är nu 2011 och i år  erbjuder Systembolaget omkring 36 st spännande glöggalternativ, det har blivit dags att erbjuda släkten lite nya fräscha valmöjligheter. Har du bara en sorts glögg hemma i jul kommer du förmodligen uppfattas som lite gammeldags och tråkig. Jultraditionerna håller på att utvecklas och släkten börjar ställa krav – tänk glöggbuffé! Frågan är bara om Herrgårdsglögg Vit hör hemma där, låt oss prova och se.

Doft & smak

Doften känns frisk och ljuvlig, med framträdande doft av citrus. Vit glögg brukar även kunna drickas kall och det är inget undantag med Herggårdsglögg Vit. Kall smakar den sött lättdrucket sällskapsvin, dvs helt okej om man gillar det. När man värmer den utvecklas doften ytterligare och förväntningarna stiger. Smaken är frisk och tilltalande, doften av citrus återfinns även i smaken. Väldigt fruktig och ungdomlig. Någon stark glöggkaraktär hittar jag dock inte i smaken, men visst finns glöggkryddorna där i bakgrunden, om en lite svaga. Söt, fruktig och lättdrucken skulle jag vilja sammanfatta den.

Då återstår bara frågan, hör den hemma i glöggbuffén som släkten kommer att erbjudas? Ja absolut, den tar den femte och sista platsen.

Kanske kan Herrgårdsglögg Vit bli damernas favorit…?

Betyg 3/5

Sagolik – den här får inte ens tomten smaka
Delikat – fler gäster än två, då får den stå kvar i skåpet
Välsmakande – den här blir perfekt att bjuda på när släkten kommer
Ingen favorit – den får svärfar
Motbjudande – tyvärr den här häller jag ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *