I fokus: Saturnus Hallon & Lakrits

Så har det hänt, nu har glöggen gift sig. Partners är Bubs klassiska hallonlakrits-dödskalle och Saturnus alkoholfria glögg. Men hur smakar det?

Saturnus Glögg med smak av Hallon & Lakrits

Saturnus Glögg med smak av hallon & lakrits


Producent: Saturnus
Leverantör: Saturnus
Alkoholhalt: 0 %
Pris: ca 29 kr
Förpackning: 500 ml (flaska)

Saturnus har ett starkt track record när det gäller smaksatt glögg, så förväntningarna är högt ställda på detta samarbete med godistillverkaren Bubs. Glöggen är alkoholfri, vilket brukar betyda sötsliskigare glögg utan ordentlig kryddning. Addera godis till det?

Doft & smak

Kall luktar glöggen klart av hallon. När man värmer glöggen träder lakritsdoften fram tydligare. Första smaken är söt, en del hallon, lakrits och faktiskt ok glöggkryddning. Saturnus är duktiga på alkoholfri glögg, vilket även gäller denna flaska. Lakritsen bidrar för att sätta lite sting på kompotten. Glöggen är fortfarande söt, men inte på något sätt sötast i klassen.

Jag antar att det är en glögg för barnen, och denna har en klar potential att bli just deras favorit. För vuxna rekommenderar jag hellre Saturnus Choklad eller Whisky. Gillar du lakrits finns Haga Lakrits, ny för i år.

Sammantaget

+ Mindre söt (än vanlig alkoholfri glögg)
+ Bättre sting
+- Barnfaktor
– Hallon

Betyg 3/5

Sagolik – den här får inte ens tomten smaka
Delikat – fler gäster än två, då får den stå kvar i skåpet
Välsmakande – den här blir perfekt att bjuda på när släkten kommer
Ingen favorit – den får svärfar
Motbjudande – tyvärr den här häller jag ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *