I fokus: Dufvenkrooks Vinglögg

Nyss hemkommen från en långpromenad i novemberkylan sätter jag mig ner i fotöljen med en varm kopp glögg. Ikväll vankas det Dufvenkrooks Vinglögg.

Dufvenkrooks Vinglögg

Producent: Dufvenkrooks
Leverantör: Hermansson & co AB
Alkoholhalt: 10,0 %
Pris: 59 kr
Förpackning: 750 ml (flaska)
Nr: 96506

Flaskan känns direkt igen på formen och går igen i hela Dufvenkrooks sortiment. Enbart färgen på etiketten skiljer dem åt, förutom innehållet så klart.

Doft & smak

Jag häller upp en varm kopp och slås av att drycken har en förvånansvärt svag doft. Det lilla jag känner är trots allt av traditionell vinglögg. När glöggen nuddar tungan däremot är vi hemma på mammas gata igen. Smaken är söt och de klassiska glöggkryddorna är närvarande. Glöggsmaken kommer dock först efter någon sekund, nästan som om glöggen vill kivas med en. Under en kort period lämnas man i ett sött tomrum innan kryddnejlikan och kardemumman förlöser en glöggtörstande själ. Smaken kunde dock tagit ut svängarna mer och kryddats kraftigare, men det kan ju vara en fråga om tycke och smak.

Glöggen bör serveras varm och jag rekommendera de klassiska garnityren mandel och russin.

Sammantaget är Dufvenkrooks Vinglögg en traditionell glögg som inte sticker ut från mängden. Den retar ingen, men utmärker sig heller inte. Den tilltalande flaskan gör den till en bra present som går hem hos de allra flesta. Passar även dig som vill prova något nytt, men inte vill ändå vill hålla sig inom den traditionella glöggens råmärken.

Betyg

Sagolik – den här får inte ens tomten smaka
Delikat – fler gäster än två, då får den stå kvar i skåpet
Välsmakande – den här blir perfekt att bjuda på när släkten kommer
Ingen favorit – den får svärfar
Motbjudande – tyvärr den här häller jag ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *