I fokus: Lucia Choklad

Aladdin-asken är lika given som pepparkakan till jul. Chokladglöggarna har dock kommit och gått, och i år är det bara Lucia Choklad som återstår. Först in, sist ut!

Lucia Choklad

Producent: Giulio Cocchi
Alkoholhalt: 15%
Pris: 71 kr
Förpackning: 500 ml (flaska)
Nr: 96463

Lucia Choklad Glögg
Glada miner i Lucia Choklad-tåget

De senaste åren har flera chokladglögg lanserats på systembolaget och i dagligvaruhandeln, men i år är det nästan bara Lucia som återstår. Lucia var först ut och lyser alltså fortfarande starkast. I år kommer glöggen dessutom i en ny flaska och om man beställer fyra stycken följer en tjusig presentlåda i trä med på köpet.

Doft & smak

När det gäller själva glöggen har den en djup färg och en fyllig doft. Kall smakar Lucia tydligt av mörk choklad, men även mandel och kanel finns med i bilden. Visst är den söt, ettersöt rent utav, men så är också producenten en konditor från Italien med flera likörer på sitt samvete. Värmer man glöggen får den en något förändrad karaktär med mer traditionell framtoning. Faktum är att Lucia är ett bra exempel på hur temperaturen påverkar doft och smak.

För vem passar Lucia Choklad? Testobjektet är en typisk komplementglögg för att bredda glöggbuffén med lite nya influenser, gärna för de utan anlag för diabetes. Jag gillar chokladinslaget som gifter sig bra med nyanserade glöggkryddor. Precis som Aladdin gör den sig bäst kall.

Betyg 3+/5

Sagolik – den här får inte ens tomten smaka
Delikat – fler gäster än två, då får den stå kvar i skåpet
Välsmakande – den här blir perfekt att bjuda på när släkten kommer
Ingen favorit – den får svärfar
Motbjudande – tyvärr den här häller jag ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *