I fokus: Grythyttan Skogsglögg

Skogsglögg från Grythyttan är en stabil storsäljare på systembolaget. Precis som det låter gör den sig bäst i skogen en kylig vinterdag. Häng med, Glöggtest drar åt skogen!

Grythyttan Skogsglögg

Producent: Grythyttan Vin
Alkoholhalt: 15%
Pris: 92 kr
Förpackning: 750 ml (flaska)
Nr: 76460

Grythyttan Skogsglögg
Grythyttan Skogsglögg i sitt rätta element

Skogsglögg är något av en katt bland hermelinerna på systembolagets försäljningstopp. Den avviker på så sätt att basen är ett bärvin av lingon och blåbär. Detta faktum gör att glöggen får en distinkt smak som skiljer sig från traditionell glögg, något som många bevisligen uppskattar i stor utsträckning. Likt ett skogsrå förtrollar Skogsglöggen svenskarna varje år. Vari ligger magin? Jag lät ett gäng veteraner (både bildligt och bokstavligen) ta med sig en flaska ut på sin årliga träff där de plockar mossa till adventsljusstakarna ute i naturen.

Open air glöggtest

Var ska man dricka Skogsglögg, om inte vid en brasa i skogen i skymningen. Skogsglögg är lite tunn i färgen, men desto tjockare i smaken. Fyllig med inslag av lingon, kanske påverkat av omgivningen.
Vi ger den 4,4 i betyg.

Det ska sägas att gruppen som recenserade inte är direkt objektiva, då de varje år valt just Grythyttans glögg till sin aktivitet. Faktum är att mossan kan ha kommit till som ett svepskäl för Skogsglöggen, och inte tvärt om… jag låter det vara osagt.

Min egen bedömningen är dock inte långt från fokusgruppens. Skogsglögg har en svag beska av bären och en svag, men omisskännlig glöggkryddning. Perfekt att ta både en och två koppar att värma sig med efter en kall dag utomhus. Efter kopp två behöver skogsrået från Grythyttan inte anstränga sig så hårt för att den tredje koppen.

Betyg: 4

Sagolik – den här får inte ens tomten smaka
Delikat – fler gäster än två, då får den stå kvar i skåpet
Välsmakande – den här blir perfekt att bjuda på när släkten kommer
Ingen favorit – den får svärfar
Motbjudande – tyvärr den här häller jag ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *