I fokus: Äppelglögg av Sten Mattsson

Bärnstensfärgad äppelglögg från Österlen låter väl underbart! Men hur är det med julkänslan egentligen? Flaskan ser ut som något man köper på apoteket, och hur mycket glögg har Sten Mattsson klämt in med äpplena?

Äppelglögg av Sten Mattsson

Producent: XO Wines & Spirits AB
Leverantör: XO Sweden Wines & Spirits AB
Alkoholhalt: 14,7 %
Pris: 127 kr
Förpackning: 500 ml (flaska)
Nr: 30075

Äppelglögg av Sten Mattsson
Signerad äppelglögg från Österlen, Sten Mattsson

Första intrycket av flaskan är apoteksvara. Lite trist helt enkelt, och ingen direkt julkänsla infinner sig enbart genom att ställa denna på bordet. Å andra sidan, det går att lösa med ett rött band och lite glittringa glöggmuggar. Innehållet är det svårare att pimpa på egen hand.

Doft & smak

Själva glöggen har en härlig bärnstensfärg, något mörkare än övriga äppelglögg på apoteket, förlåt, bolaget. Doften är lite knarrig med inslag av äppelbrandy och kanel. Detta säger mig att vi troligen kommer hamna en bit upp på vuxenskalan som infördes på testet av Vistakulles äppelglögg. Vi snackar 50+. Värmer man på koppen biter glöggen ifrån lite mer, men på ett trevligt sätt.

Smaken är mustig och kraftig i smaken, och inte alls så söt som t.ex. Vinfabrikens äppelglögg. Smaken dröjer sig kvar ganska länge i munnen och har en viss syrlighet i sig. Å andra sidan är det bara kanel jag snappar upp av glöggkryddningen, vilket drar ner betyget lite. Det står trots allt glögg på etiketten, och då vill jag har lite mer valuta för pengarna. Drycken är inte så dum i sig, men lämnar lite att önska vad gäller julstämning.

Glöggen finns på beställningssortimentet eller lokalt kring Lund.

Betyg 2+/5

Sagolik – den här får inte ens tomten smaka
Delikat – fler gäster än två, då får den stå kvar i skåpet
Välsmakande – den här blir perfekt att bjuda på när släkten kommer
Ingen favorit – den får svärfar
Motbjudande – tyvärr den här häller jag ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *